Saturday, November 7, 2009

Robin Hood dan lelaki-lelaki ceria

Alhamdulillah, sedar tak sedar dah sebulan berada di United Kingdom. Cuaca pun dah makin sejuk.Sepanjang hari dalam rumah pun mengigil, kat luar takyah cakap la.Yang peliknya, orang lain rileks sahaja, saya je yang lebih-lebih.Mungkin sebab kurang lemak berbanding orang lain?Impossible...

Gambar di gate Nottingham/Robin Hood Castle...=)



Hrrmm..Lama jugak tak update blog rupanya. Bukannya takde cerita nak dikongsi, sebenarnya banyak sangat cerita yang nak cerita tapi tak dapat nak cerita semua. Kesuntukan masa kot?Entahlah, cuma kebelakangan ni dengan cuaca yang semakin sejuk dan pelajaran yang semakin susah, perasaan mim alif lam siin datang balik.Adieh...Harap-harap blog ni pun tak tersadai macam blog-blog yang lepas....Amin.=S...(kalau ada permintaan tak tersadai kot...lalalala~^_^)

Okay, firstly, Notts Game.Notts game,untuk sesiapa yang tidak tahu is an annual event yang mengumpulkan pelajar Malaysia dari serata UK untuk bersama-sama menyertai acara sukan dan permainan di bawah tajaan MSD(Malaysian Student Department) dan telah dijalankan pada 31 Okktober lepas.Setakat ini, saban tahun dijalankan di Universiti of Nottingham (Universiti Dato Seri Najib dulu).Sebenarnya, University of Sheffield ada juga Sheffield Games, tapi sebab tak dapat tajaan dari MSD macam Nottingham games, so tak la besar sangat(kata senior la).Sheffield Games insyaAllah dalam bulan March(kot) tahun depan.Maka sesiapa student dari UK yang tak puas hati kat Notts game atau sesiapa yang nak tengok Sheffield ni macam mana, jom datang beramai-ramai!(Tak pasal-pasal promote.>.<'')
Bergambar di taman Robin Hood Walk

Cakap pasal Notts Game balik, saya memang sangat kagum dengan bilangan Malaysians yang ada kat Notts game. Lebih mengagumkan bila fikir yang datang kat Notts Game baru berapa kerat je, postgraduate dan orang yang malas nak pergi pun ramai lagi. Sangat ramai di UK rupanya. Di Malaysia dulu tak pernah terfikir pun. Kat Notts ni ada banyak pertandingan, tumpuan utama bola sepak, bola keranjang dan sukan-sukan lain seperti tennis,voleyball, badminton.Tidak kurang juga permainan seperti congkak dan batu seremban. Saya?Masuk 'sukan' catur.Result?Kalah.Takde rezeki.Top 5 pun tak dapat.Tapi, rasanya ada hikmah juga kalah awal.Dapat pergi berjalan-jalan di Nottingham dengan rakan-rakan ex-KMS dan juga kenalan-kenalan baru dari University of Bath.=) ..Notts game juga special sebab ada gerai-gerai makanan melayu kat situ. Laksa,nasi ayam,nasi lemak,cendol etc.Kalau ikutkan hati, memang semua benda nak makan, tapi tak dapat, dan tak sempat sebab sekejap je makanan semua habis.Ramai orang Malaysia rindu makanan malaysia.T_T


Joe bersedia untuk membuli lawan..hehe




Bercakap pasal kenalan, Alhamdulillah, ramai kenalan dan rakan lama dapat jumpa balik kat Notts.Budak SDAR, KMS,debaters dan banyak lagi. Tapi terasa la juga bila jumpa dengan sorang junior kat SDAR dulu yang cakap, 'Cat kan?Tadi takut nak tegur takut tersalah cam.Dah berisi sikit'..Adieh..takpela..redha.Azam->Notts game tahun depan takde sape cakap saya berisi..haha(Joe...herbalife??hehehehe...joking).


Robin Hood Walk juga.


Setelah selesai perlawanan final bola sepak di antara Dublin dan Sheffield(Dublin menang, 3 tahun berturut-turut dah), pada pukul 7 malam saya pulang dari Nottingham ke Sheffield balik. Rasanya masa sangat singkat, tak sempat nak catch-up dengan semua orang dan menyesal jugak pasal beberapa perkara~laksa!!uhuk2~InsyaAllah, tahun depan panjang umur akan datang lagi..nak jumpa semua orang..=)

Ex-KMS

Afiq UIA yg hebat bermain tennis oops, Cardiff(terangnya..)

Seterusnya,

Firman Allah S.W.T:

"Menjadi suatu kewajipan ke atas setiap manusia (orang-orang mukmin) pergi mengerjakan haji ke Baitullah, iaitu bagi mereka yang mempunyai kemampuan. Barangsiapa yang kufur (ingkar), maka ketahuilah bahawa sesungguhnya Allah Maha Kaya (tidak memerlukan sesuatu pun) daripada pihak lain (alam)."

Alhamdulillah, setelah bertahun-tahun apply, akhirnya ibubapa saya berjaya menyahut panggilan Baitullah.Sebelum ni dah brapa kali nak pergi, asyik tak jadi.Sangat bersyukur tahun ini akhirnya doa Umi dan Ayah dimakbulkan.


Moga mereka selamat mengerjakan Haji dengan mabrur.Amin=)

Agaknya bila saya pula dapat jemputan ke sana ya?(Tahun depan dah plan nak pergi Europe..adieh..>.<'')


PS: ~Gambar-gambar tak berapa elok, camera bukan SLR..T_T ~Tajuk post diambil dari 'Robin Hood and his Merry men' ~2 darjah celcius kat sini..BrrrT_T


Mensasarkan ke depan!!Yosh!

5 comments:

  1. ku ambil joking tu sebagai serius
    kekeke!

    ReplyDelete
  2. @joe:uish...serius ak kidding..hehe....gambar tue ko sorang yang pose...pihak lawan dah cuak dah..haha

    ReplyDelete
  3. tengok gambar, tak kurus2 pon..

    ReplyDelete
  4. @sya:winter sejuk...peluh tak banyak..;P...fine, im guilty..T_T..Herbalife??hurmm..

    ReplyDelete